Geert Schipper

Countdown 2 : The Roadtrip

By oktober 2, 2018 No Comments

Countdown 2

The roadtrip.

Het oorspronkelijke plan was om deze countdown volledig aan Bas te wijden. Hij is immers veel meer dan alleen mijn handler voor het WK. Naast de hand en span diensten om mijn traingen goed te kunnen doen, rijd hij mee in de auto en fungeert om de 10 km als aidstation. Hij doet boodschappen, hij kookt het avond eten, maakt het ontbijt en doet iets met de vaatwasser!!!!!. Maar goed dat was het oorspronkelijk idee. Nu het echte stukje countdown

Bas en ik zijn nu een paar dagen op dit prachtige eiland, er zijn een paar goede trainingen afgewerkt en de acclimatisatie aan de behoorlijk hoge temperaturen begint te komen. Deze middag zouden we zomaar een stukje rijden. Het idee om naar de top van de berg Mauna Kea te gaan werd halverwege de heen weg veranderd naar tanken en koffie drinken aan de andere kant van het eiland in het stadje Hilo. Bas tuft de wagen door het vulkanische landschap en ik kijk stilletjes voor me uit en dat is nieuw voor mij. Meestal staat mijn mond niet stil en kraam ik de meest grote onzin uit over alles wat er maar door mijn gedachte dwaalt. Maar nu dus een keer niet.

De verwachtingen van de stad zijn hoog geschapen. Helaas, blijkt al gauw. De lokale bevolking is duidelijk van een ander stand dan wij gedacht hadden. De koffie wordt gevonden bij de plaatselijke Mac. Ook hier worden we overdonderd door de treurigheid van de levensstandaard. Gauw weg hier, al moet ik nog wel zeggen dat de koffie heet en op smaak was. Op de terugweg toch nog ff naar het hoogste punt wat toegangelijk was met de auto gereden voor een paar sunset foto’s.