Geert Schipper

Extra lang sportnieuws

By januari 23, 2018 No Comments

Deze keer een extra lang sportnieuws

Het Weer

blog 33 Geert Schipper binnen trainen - meer goed nieuwsHet wel bekende klagen over het Hollandse weer. Ik doe er de laatste weken ook een beetje aan mee. Nat, mistig, veel wind en nu ook sneeuw. Slechte omstandigheden om goed te trainen. Gelukkig zijn er alternatieven. Zwem trainingen deed ik toch al binnen en krachttraining ook. Daar veranderd niet veel aan. Ik zit nood gedwongen wat vaker op mijn TACX. (Eigenlijk gewoon een beugel waar ik mijn voorwiel tussen klem en op een rol mijn wiel laat draaien). Ideaal is het niet maar het werkt wel. En voor het wheelen heb ik ook een vergelijkbaar rol systeem. Het grootste nadeel van beide is dat je geen rijwind koeling hebt, maar met deze lagere temperaturen heft dat elkaar weer een beetje op.

Beiroet Marathon 12 nov

blog 33 Geert Schipper beiroet marathon - Extra lang sportnieuwsEigenlijk zat ik met dit weer liever ergens op een Spaans eiland, of was ik nog wat langer in Beiroet, Libanon gebleven qua temperatuur dan, de verkeerschaos en smog is niet te harden. Ik ben daar namelijk samen met Thalita 4 weken geleden geweest voor een handbike Marathon. Op uitnodiging van een bevriende handbiker heb ik, zonder dat mijn vrouw wist waar ze naar toe ging, deze reis geboekt en verteld dat er ook voor haar een halve marathon was. Nog nooit eerder had Thalita deze afstand op de weg gelopen. Maar zo zenuwachtig als ze was kwam ze perfect in haar geplande tijd van 2:31 over de finish. Apetrots ben ik op haar. Ik werd overigens 2e in 1:08 met iets meer dan een minuut op nr 1.

Ready to Sport NOC-NSF heb je een rolstoel, prothese of een ander beperking waardoor sporten een uitdaging is

blog 33 Geert Schipper ready to sportblog 33 Geert Schipper forte sportswearNu ruim 2 weken geleden mocht ik voor het NOC NSF een handbike clinic geven op de Twijn in Zwolle. Dit is een middelbare school voor kinderen met een fysiek en/of licht mentale beperkingen. We hebben gelachen, voor, na en tijdens het handbiken en van mijn kant ook een confronterende emotionele traan. In groepjes van 4 personen hebben we 1 of meerdere rondes door het nabij gelegen park gefietst. Ook toen was het koud. 17 jan geef ik nogmaals zo’n clinic. Ik hoop op het zelfde enthousiasme van de deelnemers en begeleiders maar met iets gunstigere temperaturen.
Er is meer dan het winnen van de wedstrijd.
Vanuit Zwolle ben ik nog even op de koffie geweest bij Forte Sportswear in Assen voor wat aanpassingen in de NTB bondskleding en mijn maatgemaakte wedstrijd pak.

Meer goed nieuws.

Ik heb het er al maanden over. Mijn bus. Ja wanneer word hij nou gespoten en hoe komt hij er nu precies uit
te zien. We doen het liever in 1 keer goed dan dat we half werk leveren verteld Nicor Karel mij, van
Autospuiterij Nico Mooij. Hier in kan ik me helemaal vinden en samen met Ruud Koelemeijer is het ontwerp
nog wat aangepast. Het resultaat mag er zijn en in maart zien jullie mij dus niet meer in een witte maar in een
oranje bus rijden. Ook het kookplaatje en de koelkast voor in de bus zijn binnen en klaar voor montage. Dus
voor een warme prak macaroni voor de wedstrijd en een gezellig koud herstel drankje na de wedstrijd hoef ik
niet naar een restaurant.
Gisterenmiddag mocht ik mijn inspirerende verhaal vertellen bij mijn sportpartner SW Wolda over mijn stap
naar de Top met triathlon.
Vandaag een goed gesprekje bij zwembad de waterhoorn met Jurrien Hoffer van Optisport over o.a een winter
triathlon en enkele zwemclinics die ik mag geven.

Kerst en Oud en Nieuw.

Mede dankzij jullie heb ik een goed seizoen gehad. Ik heb een droom en ambitie om de beste paratriatleet van
de wereld te worden. Ik sta nr 1 op de ranking maar ik kan mijn concurrent Jetze tijdens een duel nog steeds
niet verslaan. Ik heb dus nog een behoorlijke uitdaging in 2018 voor me liggen, maar met o.a. deze grote kleine
supporters aan de zijlijn moet het lukken
Ontzettend bedankt voor jullie steun in het afgelopen seizoen

blog 33 Geert Schipper bedankt voor alle steunHierbij wens ik jullie mooie kerstdagen en een Sportief 2018

 

Businesspartners.
Kees Koopman Transport/logistiek, Autospuiterij Nico Mooij, Veekro Bedrijfswagens, FA C & A Vriend Bloementeelt Spierdijk, Gebr Klaver Bloembollenkwekerij Zandwerven, FA A.N. Ruijter Melkveehouderij Spanbroek, Koenis BV Diervoeders, Verwol, Autobedrijf Gerard Mooij, Meubelfabriek FMO, Hartman Werkt, Loonbedrijf FA Jos Boots, Enorm Groot, Fietsvoordeelshop.nl, SW Vastgoedverbetering, Zwembad de Waterhoorn, G.v.Diepen Projecten & Advies B.V, Appel Beton Opmeer BV, Administratiekantoor A. Sinnige V.O.F.