Geert Schipper

Wintersport zitskiën

By februari 2, 2018 No Comments

Rabobank

Een nieuw jaar en een nieuw gezicht. De Rabobank West-Friesland en ik hebben een sponsorvoorstel getekend voor de aankomende 3 jaar tot de paralympics 2020 in Tokio. Hiermee is de Rabobank hoofdsponsor voor mijn droom van Zilver in Rio naar goud in Tokio. Ontzettend trots ben ik op deze sponsor omdat ze in principe geen individuele sporters ondersteunen. Ons sponsorvoorstel hebben we getekend tijdens de West-friese sportverkiezing 2017 in het Park te Hoorn. Ik was voor de 4e keer op rij genomineerd en wederom mocht ik ook de award voor de 4e keer in ontvangst nemen. Toeval of niet maar deze werd uitgereikt door de directeur van de Rabobank: Tom van Roon. Er is meer dan het winnen van de wedstrijd

Trainen naar een nieuw uurrecord

De wat koude en natte dagen zijn lastig om buiten goed en effectief te trainen. Gelukkig zijn er goede alternatieven. En juist het fietsen op de baan in het sportpaleis van Alkmaar is uitermate goed geschikt voor mij. Vorig jaar heb ik hier een poging gewaagd om het wereld uur record van 40,821 kmh te verbeteren. Ik strandde op 40185 meter. Nou ja, in eerste instantie was mijn poging om 1 uur minimaal 40 km per uur te rijden onder het mom van ik wordt 40 jaar oud. Dat doel was wel bereikt U kunt het nu al een beetje invullen. Ik wordt dit jaar een keertje 41 en dus een nieuwe uitdaging. Zoals het er nu naar uit ziet ga ik op 12 april een nieuwe poging doen. Ik zal me anders en beter voorbereiden, en ook mijn nieuwe fiets zal er duidelijk anders uitzien. Het grootste verschil zal in ieder geval zijn dat ik nu geen versnellingen meer heb, m.a.w single speed, wat juist de start niet makkelijker maakt. Spannend wordt het maar de eerste test rondes zijn al hoop gevend.

Wintersport zitskiën

blog 34 Geert Schipper wintersport zitskienDe winter na mijn vliegtuig ongeval ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met zitskiën. Nauwelijks een jaar later mocht ik op uitnodiging van het nederlands aangepast ski team mee trainen en uiteindelijk ook mee doen met een aantal slalom en reuzenslalom skiwedstrijden. Vervolgens begonnen als zitskileraar en zo nu en dan geef ik wat les of begeleiding aan beginnende of gevorderde zit skiërs. Met die reden ben ik afgelopen week samen met mijn gezin naar Oostenrijk afgereisd om 3 dagen ski les te mogen geven. Zelden, herstel, nog nooit heb ik les gegeven aan een doorzetter van dit kaliber. Nikki (35) is de eerste dag bij elke bocht onderuit gegleden met de zitski maar na elke bocht ook weer opgestaan. De 2e ochtend het zelfde. Bont en blauw zat ze ‘s middags na de lunch weer lachend in de zitski. En toen ineens maakte ze meerdere bochten zonder te vallen. Een beetje geschrokken van haar eigen kunnen, maar o zo gelukkig dat het haar na 2 dagen lukte om de beginselen van het zitskiën onder de knie te krijgen. Chapeau chapeau. Wat geeft dat mij weer een hoop positieve energie, Opgeven is geen optie.

 

Businesspartners.
Kees Koopman Transport/logistiek, Autospuiterij Nico Mooij, Veekro Bedrijfswagens, FA C & A Vriend Bloementeelt Spierdijk, Gebr Klaver Bloembollenkwekerij Zandwerven, FA A.N. Ruijter Melkveehouderij Spanbroek, Koenis BV Diervoeders, Verwol, Autobedrijf Gerard Mooij, Meubelfabriek FMO, Hartman Werkt, Loonbedrijf FA Jos Boots, Enorm Groot, Fietsvoordeelshop.nl, SW Vastgoedverbetering, Zwembad de Waterhoorn, G.v.Diepen Projecten & Advies B.V, Appel Beton Opmeer BV, Administratiekantoor A. Sinnige V.O.F.