Geert Schipper

Zilver op het WK in Rotterdam

By september 29, 2017 No Comments

Zilver op het WK in Rotterdam.

blog 31 Geert Schipper Zilver op het WK in Rotterdam 1Het was al een tijdje een droom om van 2x brons op het WK 2014 en 2016 eindelijk een keertje een andere kleur medaille te halen op het WK. Nu op de Grand Final wederom in eigen land is het gelukt. De start was een uur uitgesteld naar 11.23:35 vanwege het frisse water en de lage lucht temperatuur. En dan ineens is het zover, ON YOUR MARKS en GO. Ik maak de eerste zwemslagen en brrrr het water was echt koud. (16 graden) Met een mouwloos wetsuit zwem ik de 750 meter. Misschien niet de verstandigste keus maar ik was ook niet de enige. Later bleek, aangezien mijn tijd wat langzaam leek, dat de afstand rond de 800 meter was ipv 750. Ik word door 2 super sterke lokale rugby helden het water uitgetild en in mijn rolstoel geplaatst voor de lange transitie naar T1.
Het regent niet meer, sterker nog, het zonnetje schijnt en er staat geen wind, ideaal weer. Mijn wetsuit is heel snel uit en ik zit in een record tijd op mijn handbike. Ik fiets weg en haal gelijk al een deelnemer in op de Erasmusbrug. Nog voordat ik de eerste ronde van de vier gefietst heb lig ik op een 3e plaats. Nu die vervloekte Italiaan nog. Vanwege zijn beperking heeft hij een tijds voordeel gekregen van 3:35. Ik haal nog een verdwaalde dame in uit onze rolstoel klasse, en ja hoor ik loop hard in op de Italiaan Achenza. Als ik voorbij kom, knippert hij met zijn ogen, wrijft zich achter zijn oor, en dan ben ik zover voor, dat hij geen rol van betekenis meer kan spelen voor mijn 2e plek.
blog 31 Geert Schipper Zilver op het WK in Rotterdam 2Met een kort maar heftig buitje, zijn de klinkers veranderd in een spekglad parcours. Bewust voor de bochten het gas er een beetje af, en op de rechte stukken dan maar een tandje erbij. Ik wist inmiddels wel dat mijn collega Jetze ook dit jaar ongenaakbaar was op het zwem en fiets onderdeel maar met een 2e hele snelle wissel naar mijn racerolstoel loop ik toch nog iets op hem in. Het zijn slechts enkele secondes, maar toch. Na de finish bleek idd ook dat ik ruim de snelste wheeltijd had. Met een achterstand van 2.09 minuten is het zilver voor mij. Ik wist van te voren dat goud onmogelijk was en dus zilver het hoogst haalbare. Super blij met het resultaat en het verloop van de wedstrijd maar bovenal de aanwezigheid van mijn vrouw, mijn vader, broer en zus, Prinses Margriet en Esther Vergeer (voormalig wereld top rolstoeltennis).

 

Businesspartners.
Kees Koopman Transport/logistiek, Autospuiterij Nico Mooij, Veekro Bedrijfswagens, FA C & A Vriend Bloementeelt Spierdijk, Gebr Klaver Bloembollenkwekerij Zandwerven, FA A.N. Ruijter Melkveehouderij Spanbroek, Koenis BV Diervoeders, Verwol, Autobedrijf Gerard Mooij, Meubelfabriek FMO, Hartman Werkt, Loonbedrijf FA Jos Boots, Enorm Groot, Fietsvoordeelshop.nl, SW Vastgoedverbetering, Zwembad de Waterhoorn, G.v.Diepen Projecten & Advies B.V, Appel Beton Opmeer BV, Administratiekantoor A. Sinnige V.O.F.